PERSBERICHT

Bijzonder dubbelconcert door Marien Stouten en Jan Peter Teeuw

Na het succes van vorig jaar geven de organisten Marien Stouten en Jan Peter Teeuw op DV zaterdag 10 maart 2018 opnieuw een dubbelconcert in de Hervormde Dorpskerk van Goudswaard. Op het programma staan vierhandige orgelwerken, solowerken en muziek voor orgel en piano. Ook is er gelegenheid voor samenzang.

Omdat het orgel in Goudswaard een bescheiden een-klaviers instrument is, is het een extra uitdaging voor de musici om juist hier vierhandig te spelen. Alleen al daarom belooft het een boeiend concert te worden!

Marien Stouten (1983) studeerde (na orgelles gekregen te hebben van Martin Mans en Rinus Verhage) aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Hij is organist van de St. Nicolaaskerk te Brouwershaven. Met zijn broers en zussen vormde hij de groep Stouten Musiceert, waarmee vijf cd’s werden gemaakt. Marien is dirigent van een viertal koren. Ook heeft hij een eigen opnamebedrijf, Animato Music Productions, en is hij eigenaar van Voxus Digital Organs.

Jan Peter Teeuw (1987) kreeg orgelles van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk en werkt veelvuldig mee aan concerten en koorzangavonden. Van zijn hand verschenen diverse bundels met orgelmuziek en instrumentale muziek. Tevens is hij dirigent van vier koren. Jan Peter werkte mee aan vele cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013).

Samen maakten Marien en Jan Peter twee vierhandige cd’s. De eerste (Vierhandig Orgelconcert) is opgenomen in 2010 in Recklinghausen (Duitsland), de tweede (Ouverture) in 2012 in Dudelange (Luxemburg). Beide cd’s zijn door de pers uiterst lovend ontvangen. De cd Ouverture won in 2013 de titel ‘Beste orgel-cd van het jaar’ in het tijdschrift GezinsGids. In 2016 maakten Marien en Jan Peter op orgel en vleugel de cd ‘Joyfull’. Samen spelen ze ook in de succesvolle formatie ‘Take Five’.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk gaat een halfuur voor aanvang open. De verrichten van beide organisten zullen door middel van een beamer op een groot scherm te volgen zijn.
De toegang is gratis. Wel is er na het concert een collecte voor de onkosten. In verenigingsgebouw Rehoboth (naast de kerk) is na afloop gelegenheid om koffie en fris te drinken. Daar zijn ook CD’s en bladmuziek van beide musici te koop.

Meer informatie is te vinden op www.marienstouten.nl en www.janpeterteeuw.nl.

Van harte welkom!

Kerk TV
Live meekijken
Kerkradio
Live Meeluisteren
Liturgie
Liturgie
Kerkdienst gemist
Kerkdienst gemist
Preekrooster
Preekrooster
Preekseries
Preekserie Schepping